рахунки класу 8 і 9

8 клас рахунків «Витрати за елементами». Тема: План рахунків бухгалтерського обліку, Бухгалтерський облік. Інші класи:, 1 клас рахунків, 2 клас рахунків, 3 клас рахунків, 4 клас рахунків, 5 клас рахунків, 6 клас рахунків, 7 клас рахунків, 9 клас рахунків, Позабалансові рахунки. Рахунки 8 класу призначені для узагальнeння інформації пpо витрати підприємства протягoм звітного періоду. Рішення щодо використання цього класу рахунків потрібно викласти в наказі про облікову політику (можете Заповнити Наказ онлайн + роздрукувати >>).


- Застосуванням як рахунків класу 8, так і рахунків класу 9. Приклад 12.7. Підприємством здійснено такі операції . - рахунки класів 8 і 9. Таблиця 12.11. зміст операції. Кореспондуючі рахунки для підприємств, що застосовують рахунки тільки класу 8. Кореспондуючі рахунки для підприємств, що застосовують рахунки тільки класу 9. Кореспондуючі рахунки для підприємств, що застосовують рахунки класів 8 і 9. сума. дебет.


При використанні для обліку витрат рахунків класів 8 і 9 разом, рахунки класу 8 треба розглядати як транзитні, тобто, будь-яка сума, яка записується на рахунок класу 8, відразу повинна списатися з нього по призначенню1. Розглянемо це на прикладі, використовуючи наведені в попередніх параграфах господарські операції . Схематично цей облік витрат представлено на рисунку 5.4. Рисунок 5.4 - Облік витрат з використанням рахунків класів 8 і 9. ⇐ Предыдущая 20 21 22 232425 26 27 28 29 Следующая ⇒. Дата добавления: 2014-12-07; Просмотров: 771; Нарушение авторских прав?


Клас 8. Витрати за елементами. Рахунки цього класу призначені для узагальнення інформації про витрати підприємства протягом звітного періоду. Витрати відображаються на рахунках бухгалтерського обліку, якщо їх оцінка може бути достовірно визначена в момент вибуття активу або збільшення зобов'язання, які призводять до зменшення власного капіталу підприємства (крім зменшення капіталу за рахунок його вилучення або розподілу власниками). На рахунках цього класу, крім рахунку 85 "Інші затрати", ведеться облік витрат операційної діяльності за такими елементами витрат: матеріальні витрати, витрати на оплату праці, відрахування на соціальні заходи, амортизація та інші операційні витрати.


За дебетом рахунків 8 класу "Витрати за елементами" відображається накопичення витрат підприємства, а за кредитом - їх списання за призначенням. Сальдо на рахунках 8 класу "Витрати за елементами" відсутнє, оскільки вони закриваються. Характеристику рахунків 8 класу "Витрати за елементами" наведено у табл. 4.4. При цьому усі витрати підприємства від операційної, фінансової та інвестиційної діяльності спочатку відображуються за дебетом рахунків 80-85, а потім списуються у дебет рахунку 23 "Виробництво" - у частині прямих виробничих витрат, у дебет рахунку .


- на відрахування – кредитові обороти за субрахунками 651, 652 і 653. Забезпечити облік із застосуванням рахунків класів 8 і 9 одночасно досить складно, тому що кількість бухгалтерських записів збільшується в декілька разів. Відображення у бухгалтерському обліку операцій з нарахування заробітної плати із. Застосуванням рахунків класів 8 і 9 є в Додатку 2 Таблиця 2.


Предоставляем услуги производственного характера, торгуем и посредничаем))) В инструкции написано: Рахунки класу 9 "Витрати діяльності" ведуться всіма підприємствами, крім суб'єктів малого підприємництва, а також інших організацій, діяльність яких не спрямована на ведення комерційної діяльності, з відкриттям за власним рішенням рахунків класу 8 "Витрати за елементами". Quote rs_2012 Я стараюся вести і 8 і 9-й. Якщо ведення 9-го є недоцільним (наприклад мале підприємство, витрати якого зводяться тільки до 92-го і 94-го), то тоді веду тільки 8-й клас.Але я ніколи бухгалтерську роботу не пов'язую тільки зі звітами. Є ще й фінансовий аналіз. А без 8-го класу його довше робити.


у разі застосування рахунків класу 8 та 9. Дебет. Кредит. Дебет. Кредит. Запасні частини використані для ремонту виробничого обладнання. 23 "Виробни цтво". Рахунки 9-го класу Рахунки 7-го класу. Д-т „Витрати діяльності” К-т Д-т „Доходи результати діяльності”К-т. Д-т 79 „Фінансовий результат” К-т. Д-т 44 „Нерозподілені прибутки” К-т. Рис. 7.5.1. Схема формування фінансового результату. ТЕМА 8. Особливості організації процесів обліку, контролю та аналізу внутрішньогосподарської (виробничо-комерційної) діяльності. Вправа 1.Розробити перелік об’ктів обліку виробничих витрат і визначення собівартості продукції.


Списання витрат, віднесених на рахунок класу 8 (облік за елементами), на рахунок класу 9 для обліку витрат за функціональними ознаками. 92 "Адміністративні витрати". 81 "Витрати на оплату праці". Зроблено нарахування на соціальне страхування. 82 "Відрахування на соціальні заходи". 65 "Розрахунки зі страхування". 92 "Адміністративні витрати".


- на відрахування – кредитові обороти за субрахунками 651, 652 і 653. Забезпечити облік із застосуванням рахунків класів 8 і 9 одночасно досить складно, тому що кількість бухгалтерських записів збільшується в декілька разів. Лабораторна робота № 7. Тема: Облік праці та заробітної плати.


Інші підприємства рахунки цього класу можуть використовувати для узагальнення інформації про витрати за елементами з щомісячним списанням сальдо рахунків у кореспонденції з рахунком 23 «Виробництво» і рахунками класу 9 «Витрати діяльності». Рахунок 85 ведеться тільки тими підприємствами й організаціями, які не застосовують рахунки класу 9 «Витрати діяльності», та сальдо на ньому закривається в кінці року або щомісяця в кореспонденції з дебетом рахунку 79 «Фінансові результати». Рахунок 80 «Матеріальні витрати». Рахунок 80 «Матеріальні витрати» призначено для узагальнення інформації про матеріа.


Якщо підприємством для обліку витрат звітного періоду використовуються рахунки класів 8 і 9, то рахунки класу 8 є транзитними рахунками, оскільки виконують допоміжну функцію з формування витрат за елементами. Підприємству слід наводити у Звіті про фінансові результати інформацію про елементи витрат операційної діяльності.


8,9 клас – це рахунки обліку витрат. Використовувати тільки рахунки класу 8 “Витрати за елементами” мають право суб’єкти малого підприємництва, а також інші організації, діяльність яких не спрямовано на ведення комерційної діяльності разом з тим, вести облік витрат лише на рахунках класу 8 доцільно за невеликої кількості господарських операцій і за відсутності декількох напрямів діяльності. Для відображення інформації про витрати діяльності призначені рахунки класу 9 “Витрати діяльності”. Підприємство має вибір використовувати лише рахунки класу 8 або класу 9, чи рахунки двох класів одночасно.


Усі інші підприємства використовують рахунки класу №8 та №9. При цьому для систематизації інформації про елементи витрат може бути застосована така схема: Витрати відносяться спочатку на рахунки витрат класу №8, а потім списуються на рахунки класу №9 для обліку витрат за функціональними ознаками або на рахунок №23 «Виробництво». Використання рахунків класу №9 дозволяє здійснювати більш детальний облік витрат і визначати собівартість реалізованої продукції. Інформація про елементи операційних витрат може бути одержана розрахунковим шляхом для підприємств, що не застосовують автоматизовану систе.


Рахунки класу 9 "Витрати діяльності" застосовуються для узагальнення інформації про витрати звичайної діяльності та витрати на запобігання надзвичайним подіям і ліквідацію їх наслідків. Структура рахунків класу 9 збігається з вимогами до визнання складу і оцінки витрат, викладених у П(С)БО 16. Рисунок 12.1 Класифікація витрат. За дебетом рахунків класу 9 відображаються суми витрат, а за кредитом списання суми витрат в кінці звітного року або щомісяця на рахунок 79 "Фінансові результати". При застосуванні в обліку одночасно.


Забезпечити облік із застосуванням рахунків класів 8 і 9 одночасно досить складно, тому що кількість бухгалтерських записів збільшується в декілька разів. Відображення у бухгалтерському обліку операцій з нарахування заробітної плати із. застосуванням рахунків класів 8 і 9 є в Додатку 2 Таблиця 2. Облік основної та додаткової заробітної плати. Виплати на оплату праці складаються з


При використанні для обліку витрат рахунків класів 8 і 9 разом, рахунки класу 8 треба розглядати як транзитні, тобто, будь-яка сума, яка записується на рахунок класу 8, відразу повинна списатися з нього по призначенню1. Розглянемо це на прикладі, використовуючи наведені в попередніх параграфах господарські операції

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

сибирская мышка маша бабко торрент

шпаргалка ртп 2021 с ответами

трансформатор тп 202 1 схема