охорона навколишного середовища при переробці вігільної сировини

Охорона навколишнього середовища від забруднень при переробці вуглеводневої сировини — презентація з хімії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Вуглеводнева сировина - це нафта, природний газ, газовий конденсат, кам'яне вугілля, що є товарною продукцією. Слайд #3. Нафта За фізичними властивостями нафта – це густа оліїста рідина зі специфічним запахом, темно-бурого чи чорного кольору, легша за воду і нерозчинна в ній.


Найбільший вибір готових шкільних презентацій! Охорона довкілля від забруднень під час переробки вуглеводневої сировини — презентація з хімії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Вступ Проблема відходів, що утворюються внаслідок переробки вуглеводневої сировини, актуальна не лише в природоохоронному аспекті. Адже ці речовини здебільшого є цінними матеріальними ресурсами. їхнє комплексне використання сприятиме істотному зниженню темпів споживання первинних природних ресурсів, передусім невідновлюваних. Слайд #3. Природний газ Його небезпідставно вважають екологічно чистим паливом.


Презентація на тему: "Охорона навколишнього середовища від забруднень під час переробки вуглеводневої сировини". Завантажити презентацію. Отримати код. Крім парникового ефекту в результаті переробки і використання горючих корисних копалин атмосфера забруднюється шкідливими речовинамиВ. Усі ці речовини спричинюють фотохімічних смог, кислотні дощі тощо. Слайд 4. Фотохімічний смог утворюється в результаті реакцій, що відбуваються під впливом сонячного світла (фотохімічні реакції). При цьому, крім наявних у повітрі зарубників, додатково утворюється діоксид нітрогену та озон. Останній реагує з вуглеводнями, що виділяються в повітря від неповного згоряння пального.


Охорона довкілля від забруднень під час переробки вуглеводневої сировини - одна з необхідних умов сталого розвитку країни. Проблема відходів, що утворюються внаслідок переробки вуглеводневої сировини, актуальна не лише в природоохоронному аспекті. Адже ці речовини здебільшого є цінними матеріальними ресурсами. їхнє комплексне використання сприятиме істотному зниженню темпів споживання первинних природних ресурсів, передусім невідновлюваних. Саме до таких, як вам уже відомо, належать природний і супутній нафтові гази, нафта й вугілля. Природний газ (пригадайте, які вуглеводні входять до його ск.


Охорона довкілля при збагаченні вугілля. Під охороною довкілля розуміють сукупність державних, адміністративних, правових, економічних, політичних і суспільних заходів, спрямованих на раціональне використання, відтворення і збереження природних ресурсів землі. У сучасному світовому виробництві використовується лише 5-10 % вихідних сировинних продуктів, інші 90-95 % перетворюються на промислові відходи, більша частина яких попадає в атмосферу, гідро-, літосферу і забруднює їх .


Мета: з’ясувати основні аспекти охорони навколишнього середовища при переробці та використанні вуглеводневої сировини. Хід заняття. І. Організаційний момент. У чому в даному разі полягає роль хімічної промисловості, яка переробляє супутній газ – в забрудненні довкілля, чи в охороні навколишнього середовища? 2. Скрізь, де розкладається органіка, одним з продуктів розкладу є метан. Саме цей факт наштовхнув Джеммі Семіса (США) на оригінальну ідею – отримання метану з сміття.


Тема: Охорона довкілля від забруднень при переробці вуглеводневої сировини та використанні продуктів переробки. Мета : узагальнити і систематизувати знання про переробку вуглеводневої. сировини та використання продуктів переробки; оцінити вплив. продуктів переробки вуглеводневої сировини на довкілля та значення. охоронних заходів. Тип уроку: засвоєння нових знань. Засоби навчання: опорні схеми, колекції. Методи навчання : еврістична бесіда, індивідуальна, самостійна робота. 2. Фотохімічний смог , кислотні дощі , дим 3. Чому людина є найбільш вразливою ланкою в навколишньому середовищі. Учні уважно слухають вчителя. Учні слухають вчителя, складають опорний конспект.


при переробці. вуглеводневої. сировини. Мета: • Ознайомити учнів із різними видами забруднення навколишнього середовища. • Акцентувати увагу на забрудненні середовища від викидів при переробці вуглеводневої сировини. • Виховувати в учнів екологічну свідомість , любов до рідної планети, держави, міста. Змiст. 1. Забруднення довкілля. 2. Види забруднення. 3. Наслідки переробки вуглеводневої сировини. 4. Парниковий ефект та його наслідки. 5. Фотохімічний смог. 6. Автомобільні викиди. 7. Переробка нафти. 8. Витікання газу. 9. Вирішення проблем забруднення довкілля. Очiкуванi результати: Знати: осн.


Охорона навколишнього середовища від забруднень при переробці вуглеводневої сировини та використання продуктів її переробки . Готовые презентации в PowerPoint для детей,учащихся школ и вузов, а также для учителей и преподавателей доступны для скачивания. Все презентации разделены на категории для удобства поиска и навигации.


Охорона навколишнього середовища. Охорона повітря від забруднення. Антропогенні джерела забруднення навколишнього середовища. Основні антропогенні джерела забруднення навколишнього середовища. Крім парникового ефекту в результаті переробки і використання горючих корисних копалин атмосфера забруднюється шкідливими речовинамив. Усі ці речовини спричинюють фотохімічних смог, кислотні дощі тощо. 4. Фотохімічний смог утворюється в результаті реакцій, що відбуваються під впливом сонячного світла (фотохімічні реакції). При. цьому, крім наявних у повітрі зарубників, додатково утворюється діоксид нітрогену та озон.


4 Забруднення навколишнього середовища при використання вуглецевої сировини. Самостійна робота № 8. Тема:Нафта та природний газ, їх застосування. Мета:узагальнити знання про види палива, показати їхнє значення в енергетиці країни; показати значення альтернативних джерел енергії й можливості використання вторинної сировини. Питання, що виносяться на самостійне вивчення: 1 Основні види палива та їх значення в енергетиці країни. 2 Забруднення середовища при використанні вуглеводневої сировини ( парниковий ефект, кислотні дощі, термічні й хімічні забруднення). 3 Альтернативні джерела енергії. Літе.


Охорона навколишнього середовища від забруднення в процесі переробки вуглеводневої сировини й використання продуктів її переробки. Поняття про спектральні методи визначення структури органічних сполук. Опубліковано: vasilij-04 Вт, 2014-12-30 21:17.


Охорона навколишнього середовища від забруднення в процесі переробки вуглеводневої сировини й використання продуктів її переробки. Поняття про спектральні методи визначення структури органічних сполук. Опубліковано: vasilij-04 Вт, 2014-12-30 21:17.


Охорона навколишнього середовища від забруднень під час переробки вуглеводневої сировини. 1. Вступне слово вчителя. Проблема зміни клімату планети є найбільш значущою з-поміж глобальних проблем біосфери, зумовлених антропогенним впливом: навіть незначні зміни клімату можуть істотно вплинути на господарську діяльність людини. На клімат можуть впливати фактори, що змінюють властивості атмосфери. Серед таких факторів слід відзначити зміну складу тропосфери (збільшення концентрації вуглекислого газу та інших газових домішок) і верхньої атмосфери (вплив на озоновий шар). ✵ Назвіть головні екологічні проблеми, зумовлені видобуванням і використанням вуглеводневої сировини.


Обробка та використання вуглеводневої сировини нерозривно пов’язані з проблемою охорони довкілля. Це спричинюється тим, що кожного дня відбуваються викиди в атмосферу, наприклад, вуглекислого газу, який утворюється під час спалювання горючих речовин у побуті, на транспорті, у промисловості. Підвищена концентрація CO2 в атмосфері спричинює парниковий ефект. Крім парникового ефекту, в результаті переробки і використання горючих корисних копалин атмосфера забруднюється шкідливими речовинами, такими як карбон(II) оксид CO, сульфур(IV) оксид SO2, метан CH4 та інші. Усі ці речовини спричинюють фотох.


Заходи щодо охорони навколишнього середовища. Охорона навколишнього природного середовища і раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки суспільства і збереження природного середовища життєдіяльності населення є головними умовами стійкого економічного та соціального розвитку України. З цією метою держава самостійно здійснює на своїй території екологічну політику, спрямовану на збереження живої і неживої природи. Така політика спрямована на забезпечення гармонійної взаємодії суспільства і природи, раціонального використання, ефективної охорони і вчасного відтвор.


Стан навколишнього природного середовища в Україні. Україна через високий рівень концентрації промислового виробництва та сільського господарства, внаслідок використання природних ресурсів протягом десятиріч перетворилася в одну з найнебезпечніших в екологічному відношенні країн. Нинішня екологічна ситуація в Україні характеризується як глибока еколого-економічна криза, котра зумовлена закономірностями функціонування адміністративно-командної економіки колишнього СРСР. Нарощування продуктивних сил здійснювалося практично без врахування екологічних наслідків, панував відомчий, споживацький підх.


Параграф 11. Кам' яне вугілля, продукти його переробки. Значення основних видів палива в енергетиці країни. Параграф 12. Охорона навколишнього середовища від забруднень при переробці вуглеводневої сировини та використання продуктів її переробки. Розділ 2. Синтетичні органічні сполуки. Хімія 11 кл. 2011 р.Ярошенко О.Г. Охорона навколишнього середовища від забруднень при переробці вуглеводневої сировини та використання продуктів її переробки. Коментарі: Щоб залишити коментар, необхідно авторизуватися через будь яку соціальну мережу вказану нижче.


раціональне використання всіх компонентів сировини; неминучі впливи на навколишнє середовище не повинні порушувати його функціонування. Безвідходне виробництво передбачає встановлення повного контролю над рухом матеріальних ресурсів на всіх стадіях: видобутку сировини, її виробничої переробки, споживання, утилізації відходів виробництва і споживання. Безвідходні технології стають ефективними навіть у тих випадках, коли собівартість одержаної продукції стає вищою. Вугільні родовища України по суті є комплексними вугільно-метановими. Але другий компонент до останнього часу розглядається як шкідлива домішка, що ускладнює видобування власне вугілля.


Охорона навколишнього природного середовища, раціональне використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки життєдіяльності людини -невід'ємна умова сталого економічного та соціального розвитку України. З цією метою Україна здійснює на своїй території екологічну політику, спрямовану на збереження безпечного для існування живої і неживої природи навколишнього середовища, захисту життя і здоров'я населення від негативного впливу, зумовленого забрудненням навколишнього природного середовища, досягнення гармонійної взаємодії суспільства і природи, охорону, раціональне вико.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

сибирская мышка маша бабко торрент

шпаргалка ртп 2021 с ответами

трансформатор тп 202 1 схема