класифікація м яса

М'я́со — м'язові тканини різноманітних тварин, що вживаються у їжу. Важливий продукт харчування, головне джерело тваринного білка та одне з головних джерел білка взагалі. М'ясо наземних ссавців містить усі необхідні для людини речовини. За походженням розрізняють м'ясо великих ссавців та птицю. Види м'яса: Власне м'ясо - це м'ясо домашніх ссавців (великої та дрібної рогатої худоби, свиней, коней, верблюдів, кролів тощо).


Класифікація м'яса. М'ясо класифікують за видом, статтю, віком, вгодованістю тварин і термічним станом, Залежно від виду забійної худоби м'ясо поділяють на яловичину, баранину, козлятину, свинину, оленину, конину, м'ясо кроликів тощо. Яловичина І категорії повинна мати кругле фіолетове клеймо в п'яти місцях — на лопатковій, спинній, крижовій, стегновій і грудній частинах; яловичина II категорії.


Презентація до уроку, мета якої: ознайомити учнів з хімічний складом і харчовою цінністю м’яса; тканинами мяса; класифікацією м’яса за видами тварин, віком, вгодованістю, термічним станом; вимогами до якості охолодженого та замороженого м’яса. Презентація на урок Різне скачати.


Тема: Класифікація і товарна характеристика м’яса. Навчальні цілі:розглянути класифікацію м’яса. Дослідити технологію. розрубування туш. Виявити особливості контролю якості. м’яса. Програмна анотація. 1. Класифікація м’яса. 2. Розрубування туш. 3. Показники якості м’яса.


Мясо животных классифицируется по нескольким параметрам: виду убойного скота, возрасту животного, его упитанности, а также уровню термической обработки. По видам убойных животных различают следующие типы мяса: говядина, баранина, козлятина, свинина, конина, оленина, крольчатина. Также выделяют мясо диких зверей: лосей, косуль, медведей, изюбрей, кабанов, и проч. Говядина. Говядину в первую очередь, подразделают на мясо от взрослых животных (коров, волов, телок.


Класифікація м'яса. М’ясо – це комплекс м’язової, жирової, сполучної, кісткової тканин, кількісне співвідношення яких, перш за все, визначає якість м'яса. М'ясо різних тварин характеризується відповідними поживними властивостями і відрізняється за органолептичними показниками, морфологічним і хімічним складом.


Знання основ біохімії м’яса і фізико-хімічних процесів, що в ньому відбуваються, відіграє важливу роль в удосконаленні технологічних процесів і створенні нових напрямів у переробці сировини тваринного походження. Якість харчового продукту — ступінь досконалості властивос-тей та характерних рис харчового продукту, які здатні задовольни-ти потреби (вимоги) та побажання тих, хто споживає або викорис-товує цей харчовий продукт.


Мясо классифицируют по виду убойных животных, полу, возрасту, упитанности и термическому состоянию. По виду убойных животных различают мясо крупного и мелкого рогатого скота, свиней, оленей, кроликов, лошадей, верблюдов, буйволов, диких животных (лося, медведя, косули) и др. Мясо крупного рогатого скота подразделяют на мясо коров, мясо волов (кастрированные самцы), мясо быков (взрослые некастрированные самцы). Мясо крупного рогатого скота подразделяют.


Тема: М ясо та м'ясні гастрономічні товари. В умовах ринкової економіки особливо важливим є випуск і забезпечення населення конкурентоспроможною харчовою продукцією. М’ясні товари займають вагову частку у структурі роздрібного товарообігу серед інших товарних груп. Харчова цінність м'яса характеризується кількістю і співвідношенням білків, жирів, вітамінів, мінеральних речовин і ступенем засвоєння цих з'єднань організмом людини.


М'ясо різних тварин характеризується відповідними споживними властивостями і відрізняється за органолептичними показниками, морфологічним і хімічним складом. М'ясо ВРХ залежно від віку поділяють на телятину, яловичину молодняку і яловичину дорослої худоби. Останню поділяють на м'ясо бугаїв і м'ясо корів, волів, телиць. Для свинини характерна м'якша консистенція, порівняно з іншими видами м'яса. Свинину поділяють за статтю, віком і вгодованістю.


3. які особливості класифікації і маркування м'яса? 4. Як класифікують і формують асортимент мясних копченостей? 5. Які вимоги ставлять до якості мясних копченостей і ковбасних виробів? . список рекомендованої літератури. Основна. 1. Сирохман І.В., Задорожний І.М., Пономарьов П.Х. Товарознавство продовольчих товарів. – К.: Лібра, 2002. – с. 267-312. 2. Матюхина З.П., Королькова Э.П. Товароведение пищевых продуктов: Учеб. для нач. проф. образ.


Для V категорії (м'ясо поросят) до задньої ніжки прикріплюють фанерну бірку з круглим клеймом і буквою "М".Туші та пів-туші свинини, яка не допускається в реалізацію, а використовується для промислової переробки на харчові цілі, маркують на лопатковій частині одним клеймом відповідно до якості м'яса і праворуч від клейма ставлять букви "ПП".


За видом тваринрозрізняють м'ясо великої рогатої худоби, м'ясо свиней, м'ясо овець, кіз, кролів, а також м'ясо диких тварин – ведмежатину, зайчатину і інше. М’ясо великої рогатої худоби характеризується темно-червоною м’язовою тканиною щільної консистенції, грубою сполучною тканиною, котра важко розварюється; світло-жовтою різних відтінків жировою тканиною, що має крихку консистенцію.


Класифікація м'яса за термічним станом. Холодильна обробка м'яса і м'ясопродуктів та їх зберігання при відповідних низьких температурах є одним з найбільш сучасних прийомів попередження або уповільнення псування цих продуктів. При холодильній обробці досягається найбільш велике збереження первинних нативних властивостей м'яса і субпродуктів.


2. Класифікація, товарна характеристика і маркування м'яса. М'ясо різних тварин характеризується відповідними споживними властивостями і відрізняється за органолептичними показниками, морфологічним і хімічним складом. При визначенні споживних властивостей м'яса важливе значення мають стать, вік тварин, вгодованість, спосіб вирощування тощо.


Класифікація м'ясних консервів. Виробництво зельців. Реферат Харчова цінність м'яса. Класифікація м'ясних консервів. Виробництво зельців. Тема: Контрольные работы.


Класифікація м’яса. М’ясо – це туша або напівтуша, яку отримують після первинної перероб-ки тварин та представляє собою природне сполучення м’язової, жирової, з’єднувальної та кісткової тканин. Отримане після забою тварини та пе-рвинної переробки м'ясо класифікують за наступними показниками


М'ясо різних тварин характеризується відповідними поживними властивостями і відрізняється за органолептичними показниками, морфологічним і хімічним складом. При визначенні поживних властивостей м'яса важливе значення мають стать.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

сибирская мышка маша бабко торрент

шпаргалка ртп 2021 с ответами

трансформатор тп 202 1 схема