реферат на тему походження латинської мови

Латинська мова - мова племені латинян, які населяли невелику область Лацій, розташовану в центральній частині Апеннінського півострова, її відмінні особливості, етапи історичного розвитку та оцінка впливу на формування інших мов. Походження алфавіту. Размещено на www.allbest.ru/. Размещено на www.allbest.ru/. 1. Історичний розвиток та вплив латинської мови на формування інших мов. Для того, щоб зрозуміти чому латинська мова має таке широке застосування в медицині та ряді інших наук, чому вона розом з давньогрецькою мовою продовжує займати місце головного джерела сучасної природничої і технічної термінології потрібно, перш за све, ознайомитися з її історією.


1. Походження латинської мови. 2. Голосні звуки. 3. Дифтонги. 4. Приголосні. Латинська мова – це мова латинів, стародавніх мешканців Лація, які заселяли невелику область Центральної Італії. На кордоні Лація та Етрурії, над рікою Тібр, був розташований Рим, заснований, згідно з переказом, у 753р. до н. е. Хоча до складу римської общини входили різні племена, мова загального спілкування залишалася латинською. Згодом Рим підкорив Грецію, Галлію, частину Піренейського півострова, Північну Африку, Малу Азію, Єгипет та інші землі. Латинська мова вийшла за межі Апеннінського півострова і поширилась у.


по предмету латинську мову. На тему: Історія розвитку латинської мови. Виконала. Студентка групи. Велика кількість слів в європейських (і не тільки) мовами мають латинське походження. Латинська мова разом з оськсько і умбрскій мовами становив италийскую гілку індоєвропейської сім'ї мов. У процесі історичного розвитку давньої Італії латинська мова витіснила інші італійські мови і з часом зайняв панівне становище в західному Середземномор'ї. В історичному розвитку латинської мови відзначається кілька етапів, характерних з точки зору його внутрішньої еволюції і взаємодії з іншими мовами.


Латинський мову належить до найдавніших письмових мов індоєвропейській системи. Свою назву він дістав листа від імені однієї зиталийских племен -Латинов, які населяли областьЛациум (>Latium), центром якої було місто Рим. Ці поєднання зустрічаються лише у словах грецького походження: >ph вимовляється як російське [ф]:philosophus [>фил'озофус] філософ; >rh вимовляється як російське [р]:rhetor [>р'етор] ритор; >th вимовляється як російське [т]:theatrum [>те'атрум] театр. >ch вимовляється як російське [x]:pulcher [>п'ульхер] гарний; >ti перед наступним. Реферат на тему: Лексика англійської мови. № 1. Поняття системності словника (структурні типи слів, семантична і стилістична диференціація.


Описание: Реферат,в котором подробно расписаны этапы становления латинского языка. Дата загрузки. Oct 24, 2019. Авторское право. © © All Rights Reserved. Доступные форматы. DOCX, PDF, TXT или читайте онлайн в Scribd. Документы, похожие на «Реферат. Происхождение и Развитие Латинского Языка.» Карусель назад Следующее в карусели. 22 Lingua Latina Учебник. Загружено: william_blackwell. Учебник латинского языка для высших духовных учебных заведений.


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐ Скачать бесплатно - реферат по теме 'История развития латинского языка'. Раздел: Неопределено. Тут найдется полное раскрытие темы -История развития латинского языка, Загружено: 2008-12-09. Кафедра иностранных языков. Реферат. на тему: «История развития латинского языка». Выполнила


Банк рефератов. Готовые медицинские рефераты. Всё для студента-медика. Скачать бесплатно без регистрации или купить электронные и печатные бумажные медицинские книги (DJVU, PDF, DOC, CHM, FB2, TXT), истории болезней, рефераты, монографии, лекции, презентации по медицине. Современный врач, даже когда на профессиональную тему говорит по-русски, употребляет более 60% слов латинского и греческого происхождения. И это не удивительно, ведь общеизвестно, что терминологии самых разных наук, в том числе и сравнительно недавно возникших, пополнялись и продолжают пополняться за счет активного привлечения именно этих двух классических языков античного мира. латынь термин медицинский лексика.


Практика застосування латинської мови як міжнародну мову науки, а також як мови літературної творчості, що продовжує стару гуманістичну традицію характеризує динаміку цього руху за живу латинь. Основний показник тут - наявність журналів, що публікують наукові статті латинською мовою. Латинська мова – це мова латинів, стародавніх мешканців Лація, які заселяли невелику область Центральної Італії. На кордоні Лація та Етрурії, над рікою Тібр, був розташований Рим, заснувань, згідно з переказом, у 753р. до н.е. Хоча до складу римської общини входили різні племена, мова загального спілкування залишалася латинською.


Історична роль латинської мови як міжнародної мови науки і художньої літератури істотно відрізняє її від численних штучних мов, які пропонувалися для міжнародного спілкування, – як від тих, котрі одержали хоча б обмежене поширення, так і від незрівнянно більшої їхньої частини, що залишилася мертвонародженими проектами. Стаття на урок Медицина скачати.


Лати́нська мо́ва, лати́на (Lingua Latīna, МФА: [ˈlɪŋɡʷa laˈtiːna]) — класична індо-європейська мова. Належить до латинсько-фаліскської групи італьських мов. Одна з найстаріших і наріжних мов Європи, які формували її цивілізацію. Використовує латинську абетку, створену на основі етруської і грецької. Флективна мова, має три роди, сім відмінків, п'ять відмін, чотири дієвідміни, три часи, три особи, три способи дієслова, три стани, три види, два числа. Походить від мови населення Стародавнього Рима.


В історичному розвитку латинської мови відзначається кілька етапів, характерних з точки зору його внутрішньої еволюції і взаємодії з іншими мовами. 1.1. Архаїчна латинь. Поява латині як мови відносять до середини II тис. до н.е. На початку I тис. до н.е. на латинській мові говорило населення невеликій області Лацій (лат. При спільності походження романських мов між ними в даний час є і значні відмінності. Це пояснюється тим, що латинська мова проникав на завойовані території на протязі цілого ряду століть, протягом яких сам він як мова-основа декілька видозмінювався і вступав в складну взаємодію з місцевими племінними мовами та діалектами.


Латинська мова (lingua Latīna) – одна з найдавніших мов індоєвропейської сім’ї, що належить до групи італійських мов. Це мова одного із стародавніх племен, які заселяли Апеннінський півострів приблизно три тисячі років тому. В історії розвитку латинської мови виокремлюють декілька періодів. Найдавнішими пам’ятками латинської мови є написи, фраґменти обрядових пісень, законів VII–IV ст. до н.е. Історія літературної мови починається 240 р. до н.е., коли військовополонений грек Люцій Лівій Андронік приніс до Риму трагедію і комедію латинською мовою як результат перекладу грецьких творів, зокрема Гомерової «Одіссеї».


Формування і розквіт класичної латинської мови. Роль латині у формуванні європейських мов. Місце латини в сучасному світі медицина наука. Міністерство охорони здоров'я України Запорізький державний медичний університет Кафедра іноземних мов Реферат на тему: «Історія розвитку латинської мови» Виконала: студентка 1 курсу 18 групи медичного факультету Бухіннік Катерина м. Запоріжжя, 2007 р . План 1. Введніе 2. Періоди розвитку латинської мови 3. Роль латині у формуванні європейських мов 4. Місце латини в сучасному світі.


Тривалий шлях у розвитку латинської мови умовно можна поділити на декілька періодів, серед яких виділяють: I. Долітературний період - представлений написами і фрагментами так званих «царських законів», які датуються VII ст. до н. е. У 451 - 450 роках до н. е. в Римі за зразком грецьких законів Солона були укладені «Закони дванадцяти таблиць» - найдавніша пам'ятка римського законодавства. II. Гуманістична латинська література справила значний вплив і на слов'янські мови. Латинською мовою писали деякі свої твори вчені й письменники: Франціск Скорина, Станіслав Оріховський, Іван Домбровський, Феофан Прокопович, Михайло Ломоносов, Григорій Сковорода та інші.


Работа по теме: Lingua Latina. Глава: Вступ Коротка історія латинської мови та її значення у міжнародній науковій термінології. ВУЗ: КНЛУ. Латинське походження в сучасній німецькій мові мають слова Rettich (із лат. radix – «корінь»), Birne (із лат. pirus – «грушка»), Mauer (із лат. murus – «кам’яна стіна»), Fenster (із лат. fenestra – «вікно»), Straβe (із лат. strata via – «брукована дорога») та ін. Латинською мовою писали твори українські вчені й письменники: Ю.Дрогобич (бл.1450–1494), П.Русин із Коросна (1470–1517), С.Оріховський (1513–1566), І.Домбровський (поч. XVІI ст.), Т.Прокопович (1681–1736), Г.Сковорода (1722–1794), М.Довга­левський (перша половина ХVIII ст.).


Значення латинської мови для формування нових західноєвропейських мов зберігається і після падіння Західної Римської імперії (476 р. н. е.). Вплив латинської мови на європейську культуру не обмежується періодом розквіту та могутності Римської Імперії. І після падіння Риму (476 р. н. е.) вона залишається мовою церкви та юриспруденції, науки, літератури та дипломатії.


Реферат. на тему: В«Латинська, як незмінний мову медициниВ». з дисципліни В«ЛатинськаВ». Виконав . Латинська відноситься до числа мертвих мов, так як зараз немає живого народу - носія цієї мови. Але для його творців свого часу він був живим [1]. Історія латинської мови сходить до початку першого тисячоліття до н.е. і належить до италийской гілки індоєвропейської сім'ї мов. Він називаєт.


з латинської мови. на тему: «Іменник». 2008. ПЛАН РОБОТИ: Граматичний склад латинської мови - 2 ст. Іменник. Число і рід. По своїй граматичній будові латинської мови належить до мов синтетичного (флективного) типу. Це значить, що, на відміну від мов з аналітичним ладом, граматичні відносини виражаються в ньому головним чином за допомогою зміни форми слова – надбавкою до основи суфіксів і флексій (закінчень). 2. Іменники середнього роду грецького походження на -ma в давальному і орудному відмінках множини мають закінчення -is замість -ĭbus . Singulāris. Nom.


Латинська мова - вивчає мову I століття до нашої ери, так як саме в цю епоху латинська мова остаточно сформувалася і утвердилася як мова науки і літератури. Курс Латинська мова - вивчає фонетичну і орфоепічну системи латинської мови, елементи латинської граматики (системи відмін, погодження прикметників з іменників, дієвідміни дієслів в і т. д.), які потрібні для розуміння і грамотного використання термінів на латинській мові. Латинська протягом багатьох століть була співучасницею формування сучасних мов. Особливо яскраво це проявилося в лексиці. Усі сучасні мови, в тому числі і в українську, увійшло багато латинських слів шляхом запозичення: студент, школа, інститут, лекція і ін.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

сибирская мышка маша бабко торрент

шпаргалка ртп 2021 с ответами

трансформатор тп 202 1 схема