причини виникнення освоєння світового океану

Проблема освоєння Світового океану. Світовий океан завжди залишався для людини великою таємницею. Навіть зараз наукою накопичено більше знань про інші планети Сонячної системи, ніж про океанічні глибини. Проте з другої половини ХХ ст. у зв’язку з бурхливим розвитком науки і техніки дослідження та освоєння Океану набули глобальних масштабів, що потягло за собою низку проблем. Виснаження мінеральної сировини на суходолі змусило шукати її поклади в морі. У місцях розробки корисних копалин різко загострилася проблема забруднення води. Загострення продовольчої проблеми викликало підвищений інтерес .


Проблема освоєння Світового океану — презентація з географії на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! . Проблема освоєння Світового океану Підготувала Учениця 10 – А класу Новіцька Марина. Слайд #2. На всіх етапах розвитку людської цивілізації Світовий океан був одним з найважливіших джерел підтримки життя на Землі. Добре відомий його внесок у стабілізацію клімату, кругообіг речовин, забезпечення киснем, підтримання біорізноманіття. Повною мірою це відноситься і до нашого часу, коли значно збільшилося використання біологічних і почалося використання мінеральних ресурсів Світового океану. Слайд #3. Проблеми прісної води є однією з найбільш нагальних.


Проблеми використання Світового океану Світовий океан завжди грав важливу роль в спілкуванні країн і народів. По мірі розвитку НТП всебічне використання і освоєння Світового океану прийняло зовсім інші масштаби. Але людина не зуміла зберегти рівновагу Світового океану і тому виникають різні проблеми, пов'язані зі Світовим океаном. Слайд 11. По-перше, загострення глобальної енергетичної і сировинної проблеми призвело до виникнення морської гірнодобувної і хімічної промисловості, морської енергетики.


Океан — частина Світового океану, яка розміщена між материками, має великі розміри, самостійну циркуляцію вод і атмосфери та особливий гідрологічний режим. Море — це частина океану, яка має відмінності у властивостях води, відрізняється течіями, живими організмами і, як правило, відокремлене півостровами, островами або підняттями дна океану[1]. — це частина океану, яка більш-менш відокремлена від нього ділянками суходолу, групами островів або підвищеннями дна[2]. Почалося освоєння ложа Океану. Тут виявлено великі запаси залізної і марганцевої руд, що значно перевищують запаси суходолу. Сама океанічна вода — це рідка руда: 3,5 % її становлять тверді мінеральні речовини. Причиною виникнення стає вітер.


Всі течії Світового океану поділяються на поверхневі і глибинні. Вони володіють різними властивостями. Поверхневі течії Світового океану нараховуються в кількості 60. Загальна інформація Основна причина поверхневих течій у. Поверхневі течії світового океану – виникнення і основна причина. Рубрика: ПорадиАвтор: Катерина Моця. Всі течії Світового океану поділяються на поверхневі і глибинні. Вони володіють різними властивостями. Поверхневі течії Світового океану нараховуються в кількості 60. Зміст. Загальна інформація. В Атлантичному океані. У Тихому океані. В Індійському океані. У Північному Льодовитому океані. Що ми дізналися? Загальна інформація.


Стан води Світового океану значно погіршився. Його поверхня вкрита нафтою, пластиковим пакувальним матеріалом, іграшками, пляшками та іншим сміттям, котре багато років не розкладається у воді. Таких твердих відходів нагромадилося вже понад 20 млн. тон. Студенты, аспиранты, молодые ученые, использующие базу знаний в своей учебе и работе, будут вам очень благодарны. Проблеми і причини виникнення забруднення світового океану. За останнє тридцятиріччя стан води Світового океану значно погіршився. Його поверхня вкрита нафтою, пластиковим пакувальним матеріалом, іграшками, пляшками та іншим сміттям, котре багато років не розкладається у воді.


1. Проблема освоєння Світового океану. Підготували учениці 6(10)-А класу Чернова Тетяна та Корнійчук Марія. 2. Світовий океан- це. Світовий океан - неперервна водна оболонка Землі, що оточує материки й острови. Площа Світового океану 71 % земної поверхні. В ньому зосереджено 96,5% об'єму гідросфери. У Світовому океані виділяють його складові частини океани, моря, затоки, протоки. На Землі умовно виділяють 4 океани: Тихий океан; Атлантичний океан; Індійським океан; Північний Льодовитий океан. 3. Океан-годувальник людини.


Проблема Світового океану останнім часом значно загострилася у зв'язку з інтенсифікацією використання його ресурсів у широкому розумінні, включаючи сюди і транспортні, рекреаційні. Процес освоєння ресурсів Океану проходить в чужому для людини середовищі, і не тільки з-за негоди, хвиль, тайфунів, цунамі і т.д. По мірі все більшого проникнення людини у внебереговую, акваториальную зону посилюється суперечливість, навіть кризу цього процесу, викликані зростанням аварійності морехозяйства.


Течії Світового океану є предметом вивчення гідрології, відомості якої необхідні в промисловості, туризмі, військових напрямках та інших сферах. Як виникають, куди спрямовані, які причини утворення, які з них найбільші, холодні та теплі — про це та багато іншого розповімо далі. Причини утворення течій у Світовому океані. Широкі рухи води, які утворюють Світовий океан, переміщаються в горизонтальному напрямку. Цей процес переміщення називається течією. Фактори, що призводять до виникнення течій, поділяються на зовнішні та внутрішні. Перша група представлена у вигляді: впливу вітру

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

сибирская мышка маша бабко торрент

шпаргалка ртп 2021 с ответами

трансформатор тп 202 1 схема